Kampioenenhuldiging 2018

Actueel (8-10-2018)

Als toeschouwer van deze happening zou je alleen maar denken de duivensport floreert als nooit tevoren. Een grote opkomst en een goede stemming waren de basis voor een geslaagde dag. De BWRC heeft een aanhang die ieder jaar trouw aanwezig is om de kampioenen te huldigen en elkaar weer te treffen.

Er waren prachtige prijzen en ook voor de inwendige mens werd via een geweldig koud en warm buffet goed gezorgd door restaurant de Kolk in Haalderen. Tussen alle activiteiten door werden de kampioenen  in de diverse onderdelen door de voorzitter gehuldigd op een persoonlijke manier. Het bestuur van de fondclub is een hechte groep die goed samenwerkt. Toch is er wel een wens  en dat is dat leden zich gewoon eens melden om een tijdje mee te draaien in dit bestuur. Men zou zich niet te vlug te oud moeten voelen om een steentje bij te dragen! Er zijn te veel kampioenen in de diverse onderdelen om hier te vernoemen,maar de totaal kampioenen per onderdeel willen wij u toch niet onthouden.

Op bijgaande foto ziet u allereerst  de fondkampioen middaglossingen Marco van Doorn. Een nog jong lid die bijna klaar is met zijn studie diergeneeskunde. Hij is penningmeester van onze fondclub en schuwt het werk niet. Het is een groot talent die de prestaties aan elkaar rijgt op zijn eigen erf. Hij vliegt echter ook in combinatie samen met Piet Heikamp en samen wonnen zij het kampioenschap van de ZLU vluchten. Piet is een oude rot met geweldige duiven maar vooral dit jaar kon hij door gezondheidsproblemen de steun van Marco extra goed gebruiken.

De eendaagse fond werd gewonnen door Cees van der Kolk die bijna altijd op diverse disciplines het ere schavot haalt. Het is een vakman in hart en nieren.

Tot slot de kampioenen jonge duiven zijn  geworden de eerste jaars combinatie  van de Brink /van de Peppel. Geweldig om meteen in het eerste jaar van de combinatie zo uit te halen. Gezien de goede onderlinge verhouding en hun vakmanschap hebben we hoge verwachtingen voor het komende seizoen. We kijken terug op een goed seizoen en gaan bouwen aan weer een mooi en sportief jaar. Het bestuur rekent op u.

Bernd Bonnier, voorziiter

Terug

Sponsors Fondclub BWRC