Kampioenenhuldiging

Actueel (28-10-2019)

Op de eerste zaterdag in oktober hielden wij weer onze jaarlijkse kampioenenhuldiging. Traditiegetrouw  was er weer een goede opkomst van onze trouwe leden. Zij weten dat wij als bestuur onze uiterste best doen iedere kampioen tot zijn recht te laten komen en zorg dragen voor een mooie prijzen tafel. Kampioenen  zie je vaak ieder jaar terug maar het is mooi dat een paar liefhebbers zich nu tussen de gevestigde orde gevochten hebben.

Eendaagse Fond

Algemeen kampioen ( aangewezen en onaangewezen) is Peter Pennenkamp geworden Op hem staat de laatste paar jaren geen maat. Hij is goed op weg geholpen door zijn vriend Nico  Jan Koenders. Maar laat nu al meerdere jaren zien dat hij het heel goed alleen aan kan. Gewoon een klasbak!

ZLU vluchten

Hier staat good old Piet Eeuwes uit Huissen op de hoogste trede. De ZLU vluchten zijn zijn grote passie en hierop is hij altijd bij de eerste drie terug te vinden. Hij kenmerkt zich door vriendelijkheid en is een gulle vriend.

Meerdaagse Fond

Hier scoorde Nico Jan Koenders uit Westervoort onaangewezen de eerste prijs en Marcel Jansen uit Ewijk was de aangewezen kampioen.
Nico Jan heeft zich al jaren bewezen op de korte vluchten en de eendaagse fond en jonge duiven. Hij is nu pas een paar jaar bezig met de overnacht vluchten. Daarom is het heel bijzonder met nu nog een heel beperkt aantal fondduiven dat hij zo’n prestatie neerzet. Hier toont zich de ware meester waar we nog veel van kunnen verwachten.
Marcel Jansen is al jaren lang een grootmeester op de overnacht die ook al nationale overwinningen op zijn naam heeft staan. De eerste indruk is dat je hier te maken hebt met een wat slordige liefhebber, maar schijn bedriegt. Hij is een kenner die het beste uit een duif weet te halen.

Jonge duiven

Onaangewezen kampioen is W.Schuiling uit IJzendoorn. Willy is een man van het snelle werk met de ouden maar kan ook heel goed met de jonge garde overweg. Hij heeft bij de BWRC nog niet op het hoogste podium gestaan, maar maakt zeer regelmatig mooie uitslagen waaronder diverse eersten. Hij heeft een netwerk van goede duivenvrienden met wiens duiven  hij vaak succesvol is. Dit kenmerkt de vakman.
Aangewezen kampioen is de combinatie van de Brink en van de Peppel uit Ede. Afgelopen jaar stonden zij voor het eerst op het podium als combinatie en toen maakten zij de opmerking dat dit niet voor het laatst zou zijn. Zij hebben woord gehouden en lijken met het jonge duivenspel een vaste waarde te worden.

Tot slot mogen twee namen niet onvermeld blijven. De eerste naam is die van C. Veraart . Hij was degene die het liefst vier maal een eerste prijs mocht komen afhalen. Een sublieme prestatie die iemand nog maar moet zien te verbeteren. De tweede naam is die van Theo van Os uit Afferden. Hij speelde de 1e nationaal van st Vincent en liet die prestatie volgen door nog een hele serie topprestaties. Het was voor hem een geweldig seizoen.

Na weer een heerlijk warm en koud buffet en een geslaagde verloting namen we weer afscheid en als we de voornemens mogen geloven staan er volgend jaar meer kampioenen  op het podium dan er plaatsen zijn.

Bernd Bonnier, voorzitter

Terug

Sponsors Fondclub BWRC