Team van Ginkel Keizerkampioen Middaglossingen 2020

Actueel (29-1-2021)

Deze combinatie bestaat uit vader Mees van Ginkel en charmante dochter Eline die bijna is afgestudeerd als maatschappelijk werkster.

Het is een fanatiek duo waarbij Eline de zorg heeft over kweekduiven en de jonge duiven en Mees de scepter zwaait over de vliegduiven. Mees is als jongen van 12 jaar onder de hoede van zijn vader met duiven begonnen. Zij speelden de programma vluchten. Vanaf 1990 schakelt Mees zonder zijn vader over naar de overnachtfond in IJzendoorn. Hij koopt zijn eerste 2 fondduiven bij Piet de Vogel in Oude Tonge. Door de jaren heen is hij steeds weer bij Piet de Vogel teruggekeerd die zijn adviseur werd. Verschillende duiven vanuit Oude Tonge schafte hij aan samen met Cor Drost, met Cor kweekt hij ook af en toe samen. Inmiddels heeft Piet de Vogel hem geadviseerd om ook zijn duiven in te zetten op de ZLU vluchten. Zijn doel is om ook eens te kunnen schitteren op Barcelona, hij heeft hiervoor een aantal eieren bij Piet aangeschaft.

Reeds in 2010 werd de combinatie als fond kampioen van de GOU. Eline heeft hem vanaf het begin terzijde gestaan. De ervaring is dat een vrouw in een combinatie meestal zijn vruchten afwerpt en dat is hier ook zo. Hun bestand bestaat nu voor 90% uit duiven van Piet de Vogel, je kunt het met recht een bijhuis noemen. Zijn beste vliegduif en nu kweekduif is Lady Montauban. Zij wint in 2008 als jaarling de 78e van Montauban in sector 3 en het jaar erop wordt zij 2e van dezelfde vlucht. Om het succes compleet te maken speelt zij ook nog de 4e van Cahors in sector 3. Als kweekduivin zitten er inmiddels 30-40 % van de duiven die in 1e en 2e tweede lijn van haar afstammen. Zeven van haar kleinkinderen hebben inmiddels teletekst gespeeld. Het is met recht een gouden kweekduif. Een kleindochter van haar is in Belgie 12e asduif over 4 jaar van Barcelona.

Meer recente prestaties van de combinatie zijn in 2020: 4e Bergerac in de GOU en 1e onaangewezen en 2e aangewezen kampioen van de GOU over de meerdaagse fond.

Zij bezitten 18 kweekkoppels. Zij koppelen eind maart en starten de competitie op weduwschap en schakelen later als de overnacht begint over op nestspel. Zij spelen met 30 koppels waarvan er gemiddeld 10 duiven op de middaglossingen gezet worden en 4 duiven op de ZLU vluchten. De jaarlingen gaan in principe twee maal mee op een overnachtvlucht.

Het medisch plaatje ziet er simpel uit. In de kerstvakantie een kuur tegen de paratyfus. Verder een geelpil bij de start van de kweek en een paramixo enting. Zij laten hun duiven drie à vier keer in het seizoen controleren door de dierenarts, enkel op aanraden van de dierenarts worden er dan medicijnen verstrekt. Ze geven tenslotte de jongen een enting tegen de pokken.

Wij gaan nog veel van deze fanatieke combinatie horen. Ook de rest van het gezin leeft mee met de duivensport. Mocht Eline ooit het huis uitvliegen en zelfstandig gaan wonen dan zal zij moeilijk zonder duiven kunnen. Wij wensen hen veel succes!

Bernd Bonnier

Terug

Sponsors Fondclub BWRC