Peter Pennekamp Keizerkampioen Eendaagse fond en Jonge Duiven 2020

Actueel (16-4-2021)

Peter Pennekamp heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een groot kampioen. Als je bij de absolute top van Nederland hoort dan is het logisch dat je ook bij de BWRC tot de kampioenen behoort.

Peter startte zijn loopbaan in 1985 via een schoolvriendje die overigens geen lid van een duivenclub was. Ambitieus als hij was ging hij al snel op zoek naar het betere werk. Dit deed hij via zijn buurman en vriend Nico Jan Koenders. Zij gingen samen op vakantie en al gauw kwamen er duiven van Nico Jan naar Peter. Peter was een leergierige leerling die snel leerde. Nico Jan was niet te beroerd om hem te helpen met jongen uit zijn toppers en dan ben je wel een gelukkige liefhebber als je met dergelijk materiaal kan beginnen. Peter moet het wel alleen doen, want thuis zeggen ze het is jouw hobby, maar gelukkig heeft hij duiven vrienden waar hij altijd een beroep op kan doen. Zoals het een goede liefhebber betaamt is hij altijd op bezoek naar beter. Hij is geslaagd met duiven van Nico Pronk uit Mill, en heeft nog niet lang geleden duiven gehaald bij Willem de Bruijn en van Eijerkamp. Tot slot heeft hij ook aan samenkweek met Albert Klaassen uit Ochten gedaan.

Hij heeft in feite momenteel 3 succesvolle lijnen waarvan de Phantom lijn de meest succesvolle is. Uit deze lijn behaalde hij met kinderen en kleinkinderen al 25 keer een 1e prijs waarvan viermaal een 1e in de regio.

Voor de toekomst heeft hij 2 doelen: Ten eerste uitdagende series draaien en daarnaast mee gaan doen met de ZLU vluchten. Hij is ervan overtuigd dat als je eendaagse fondkampioen kan worden het ook mogelijk moet zijn die afstand nog wat op te rekken als ze maar dezelfde dag thuis kunnen komen. Ik denk dat hij net als Nico Jan Koenders op de marathon vluchten zijn ambities gaat waar maken. Dit is extra bijzonder dat als je weet dat hij nu weer heeft plaats genomen in het NPO-bestuur nadat hij in het verleden ook al afdelingsbestuurder was. Het is bij hem geen belemmering om hard te spelen.

Tot slot vroeg ik hem of hij nog suggesties had voor de BWRC. Hij kwam met 2 zaken namelijk: Het instellen van een grootmeester kampioenschap waarbij voor de punten het aantal prijzen wordt gedeeld door het aantal duiven dat je als liefhebber hebt ingekorfd en bij de koppelkoers vluchten de teams uit te breiden naar 5 deelnemers per team waarvan er 3 punten kunnen verzamelen. Je hebt dan wel minder teams maar waarschijnlijk zullen in ieder team de liefhebbers langer blijven meedoen.

Het moet raar lopen als Peter ook komend seizoen niet bij de kampioenen staat.

Bernd Bonnier, voorzitter
 

Terug

Sponsors Fondclub BWRC